5 tips voor een succesvolle toekomst

By Jens Knibbeler

“Een succesvolle toekomst.” Hoe moet je dat voor je zien? Veel geld, een goede baan, veel vrienden of simpelweg gelukkig zijn? Dit wordt door iedereen anders geïnterpreteerd en het antwoord op deze vraag zal voor iedereen anders zijn! Dat is ook helemaal niet erg, zolang je maar een toekomst hebt waarin je gelukkig bent. Hier tips voor een succesvolle toekomst!  

Doorbreek systemen

Als jij een doel hebt of ergens naar toe werkt, is het belangrijk dat je je bewust bent van het volgende: Doe het op jouw eigen manier en je kan hierin ook zeker regels doorbreken. Soms moet je zelfs systemen doorbreken om verder te komen. Zorg er alleen altijd voor dat dit niet ten koste gaat van iemand anders die ook achter zijn dromen aan gaat. 

Verantwoordelijkheid

Tijdens alles wat je doet is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor al jouw acties. Je kan en mag hierbij alle credits die je ontvangt voor alle dingen die je goed doet met trots ontvangen of laten zien aan anderen, zolang je daarnaast ook altijd verantwoordelijkheid neemt voor de dingen die je niet goed doet. 

Hulp

Het is belangrijk dat jouw prioriteit in de toekomst altijd ligt bij het helpen en zorgen voor de mensen om je heen. Daarnaast is het nog belangrijker om dapper genoeg te zijn om dit ook andersom te doen en zelf ook om hulp te vragen aan anderen, wanneer jij dit nodig hebt. Je zult versteld staan hoeveel mensen bereidt zijn jou te helpen als jij altijd behulpzaam bent geweest tegenover hen. 

Luister

Leer om tijdens iedere gesprek de laatste te zijn die praat. Luister eerst naar alle anderen in het gesprek. Zodra iedereen is uitgepraat en je de situatie volledig begrijpt sla je toe. Dit klinkt niet heel moeilijk, maar ik raad je aan het niet te onderschatten. Ga er daarom mee oefenen en wordt de beste luisteraar. Jij zal als een erg aangename gesprekspartner worden beschouwt en bovendien straalt dit ook een vorm van leiderschap uit. 

Status en positie

Niemand van ons verdiend het om bevoorrecht te zijn, enkel jouw status en positie zorgen ervoor dat jij meer verdiend dan een ander. Dit betekent natuurlijk niet dat als jij hard gewerkt hebt voor een status en positie, dat je er niet van mag genieten. Zolang jij je hier maar iedere dag bewust van bent en dankbaar bent voor alles wat je hebt, want een status of positie kan ineens veranderen.

Dit delen:

Geef een reactie