7 manieren om productiever te worden

By Jens Knibbeler

Om succesvol te worden is het essentieel dat je erg productief bent en jouw tijd nuttig gebruikt. Toch is dit niet altijd even makkelijk als het lijkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw productiviteit omhoog gaat, zodat jij het maximale uit jouw dag kunt halen? In dit blog gaan wij jou 7 manieren verklappen waardoor jouw productiviteit in een versnelling zal gaan! 

Domino Effect 

Je levert kort werk, dat je vervolgens kan inzetten voor verschillende doeleinden. Om erachter te komen wat dit is, zul je strategisch moeten nadenken. Zie de waarde in van jouw werk en benut deze maximaal. Neem als voorbeeld dat je een blog wilt schrijven, maar niet zo goed weet waarover je gaat schrijven. Vervolgens bekijk je aantekeningen die je al eens eerder hebt gemaakt voor je eigen ontwikkeling en kom je erachter dat je deze heel nuttig kunt hergebruiken voor een blog 😉

Niet Hoe, maar Wie

Stop bij het hebben van nieuwe ideeën met de vraag; hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? In plaats daarvan verander jij de vraag naar; Wie heb ik nodig om dit voor elkaar te krijgen? Maak dus gebruik van je netwerk. Dit zal jou een hoop tijd besparen en meer vrijheid geven! Bovendien kun jij aan de slag met iets waar je goed in bent of leuk vind om te doen, dit heeft ook een positieve invloed op jouw productiviteit. 

Produceren vs Consumeren 

Het is belangrijk dat je veel informatie opdoet en je laat inspireren door anderen. Toch is het nog belangrijker om ook zelf te gaan produceren in plaats van alleen maar te consumeren. Door te produceren zul je niet alleen een heleboel leren, maar heb je ook een houvast aan waar jij je energie in hebt gestopt. 

Internet uitzetten

Zet voor een groot gedeelte van de dag je internet uit. Dit is alleen maar afleiding en je zult merken dat je aan het einde van de dag niks gemist hebt. Daarnaast zal dit een hoop rust met zich meebrengen, waardoor er ruimte is om nog productiever te zijn! Is je excuus dat je toch bereikbaar wilt zijn? Mensen kunnen je in geval van nood altijd bellen of smsen. Verslaafd aan je telefoon, lees dit blog hoe je van deze verslaving af komt!

Facebook helmaal niet consumeren

Facebook is letterlijk weggegooide tijd. Er staat tegenwoordig zoveel onzin op Facebook, waar jij echt niet beter van gaat worden en jouw productiviteit al helemaal niet. Laat Facebook dus lekker achterwege. Klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan? Laat je Facebook wachtwoord bijvoorbeeld veranderen door een vertrouwelijk persoon. Hierdoor zal het onmogelijk zijn om je nog af te laten leiden. 

Eigen werkruimte 

Zonder jezelf af van alle afleiding! Creëer een situatie waarin het logisch is om te werken. Ga bijvoorbeeld naar een bibliotheek of ga naar school (ook wanneer je geen les hebt). Doordat jij je bevind in een ruimte waar anderen ook aan het werk zijn, zul jij je onbewust aanpassen aan jouw omgeving. Maak hierbij ook onderscheid in privé en zakelijk. Verwacht niet dat je productief zult zijn in ruimtes waar je normaal gezien in ontspant. 

Zoek een werkpartner

Met een werkpartner zul je niet alleen voor jezelf productief moeten zijn, maar zal je motivatie nog hoger zijn om ook productief voor de ander te zijn. Trek je dus op aan elkaar op en laat je inspireren en motiveren om nog productiever te zijn. Wat helemaal leuk is, is om er een soort competitie aan te koppelen, waardoor je elkaar uitdaagt om steeds beter te worden. 

Dit delen:

Geef een reactie