Betere sportprestaties en resultaten door dit supplement!

By Jens Knibbeler

Door dit supplement zal jouw kracht toenemen, zullen jouw spieren sneller herstellen en sneller groeien. Klinkt als een toverstofje niet? Toch is dit supplement tegenwoordig overal te koop en maakt je lichaam dit zelfs zelf aan! 

Wat is het?

Creatine! Creatine (monohydraat) is een supplement die je tegenwoordig overal kunt kopen of bestellen. Creatine wordt ook aangemaakt in jouw eigen lichaam en zorgt voor het vasthouden van vocht in de spieren. Vocht is erg belangrijk om de spier te voeden en zo te laten herstellen. Vandaar dat je lichaam deze stof ook al zelf aanmaakt maar dan in een kleinere mate.

Waarom zou je het gebruiken?

Creatine zorgt er dus voor dat je spieren snel herstellen en bovendien heeft creatine ook een positief effect op de groei van de spieren. Daarnaast helpt het sporters beter te presteren bij kortdurende hoge inspanningen. Dit is dus ideaal als jij maximaal wilt presteren tijdens het sporten en maximaal resultaat wilt zien! 

Inname van creatine

Over het algemeen wordt aangeraden om creatine voor een periode van rond de 5-8 weken aan te houden en opeenvolgend een periode van 5-8 weken waarbij je geen gebruik maakt van dit product. De reden hiervoor is dat zoals al eerder vermeld, jouw lichaam ook zelf dit stofje aanmaakt en een langdurige inname er tot kan leiden dat je lichaam niet meer zonder creatine kan en het niet meer zelf aanmaakt. Let op! Drink bij het gebruik van creatine meer dan genoeg water! Doordat jouw lichaam meer vocht vast zal houden, heb je dus ook meer vocht nodig.

Fabels rondom creatine

Creatine is nog een vrij jong supplement waar nog niet precies duidelijk van is of dit negatieve gevolgen heeft op de gezondheid. Uit een onderzoek naar creatine is wel gebleken dat de stof de aanmaak van haren mogelijk zou kunnen vertragen. Overigens is dit nog steeds niet helemaal duidelijk en daarnaast hoeft dit ook niet te zorgen dat je helemaal geen haargroei meer van zal hebben. Aan de hand van deze informatie zijn er dus wel mensen die zeggen dat je er kaal van wordt, hoewel dit erg kort door de bocht is en dit ook zeker niet bewezen is. Bovendien ken ik genoeg mensen die hun hele leven al creatine gebruiken en alles behalve kaal zijn. 

Eigen ervaring

Ik zelf maak gebruik van de creatine, genaamd CreaPure van Body&Fit. Ik houdt zelf periodes van 5 weken aan, waarin ik het opeenvolgend wel en niet gebruik. Ik merk zelf dat mijn spieren een stuk voller staan bij het gebruik van creatine en bovendien neemt mijn kracht sterk toe. De eerste week neem ik 2 extra dosering per dag. Dit is als het ware de oplaad-fase om de creatine sneller te laten inwerken op jouw lichaam.

Ik raad je aan om voor jezelf te bepalen hoe je nu over dit product denkt. Je kan je laten tegenhouden door de eventuele “niet bewezen” kans dat je er kaal van wordt of je maakt er gebruik van en geniet van de positieve effecten die dit zal hebben op jouw sportprestaties. Creatine zorgt er letterlijk voor dat je zult groeien in een versnelling! Houd je wel aan de dosering, teveel van iets is namelijk nooit goed. 😉

Dit delen:

Geef een reactie