De wereld is jou niks schuldig

By Jens Knibbeler

‘’Ik zou eigenlijk gaan sporten nu maar het regent keihard buiten dus ik ga morgen wel.. het moest gewoon zo zijn.’’ Komt dit jou bekend voor? Dan wil ik dat je deze hele manier van denken vanaf nu achter je laat, tenzij jij echt denkt dat wereld rekening met je houdt en er altijd voor zorgt dat jij de beste keuzes maakt.

Het juiste moment

Als jij iets wilt bereiken in je leven, wat dan ook, is er niks of niemand die gaat bepalen wanneer het juiste moment daar is om actie te ondernemen, niet je ouders, niet je vrienden, niet je baas en al helemaal niet de wereld. Als de wereld echt rekening zou houden met jou, waarom ben je dan nu nog niet waar je wilt zijn? Waarom heeft de wereld er nog niet voor gezorgd dat jij succesvol bent? Omdat je dit zelf moet doen! niemand anders dan jijzelf kan waarmaken wat jij wilt bereiken. 

Jouw toekomst

Denk dus ook niet dat jouw toekomst komt aanwaaien en dat de tijd het wel zal leren. Niks komt aanwaaien en het zal nooit het juiste moment zijn om actie te ondernemen. Het enige wat jij kan doen is dat juiste moment zelf creëren. Niemand is jou wat schuldig behalve jijzelf. 

Hoe snel neem jij genoegen?

Als jij genoegen neemt met je leven te laten leven door anderen en het minimale uit jezelf haalt, dan hoop ik dat je daar je voldoening uit kan halen en gelukkig bent. Maar besluit jij om te leven, je eigen te keuzes maken, niet afhankelijk te zijn van anderen en het maximale uit jezelf te halen, dan zal voldoening pas echt jouw kant op komen.

Je moet niet alleen anderen maar vooral jezelf bewijzen wat je in je hebt en wat er mogelijk is als jij er voor kiest je niet langer te verstoppen achter jouw excuses en opzoek gaat naar obstakels die jij gaat overwinnen. Weg uit die veilige modus en klaar om te leren van je fouten en de beste versie van jezelf te worden!

Geloof me als ik zeg dat dit zoveel moeilijker gaat zijn dan genoegen nemen met wat je nu hebt. Je zal nog heel vaak willen opgeven, je zal nog heel vaak twijfelen of ondernemen en ontwikkelen wel iets voor jou is, maar je zal er uiteindelijk achter komen dat dit het meer dan waard zal zijn. 

Iedereen heeft dezelfde 24 uur

Je hebt iedere dag 24 uur om het maximale uit jezelf te halen. Misschien ben je morgen dood of misschien leef je nog 50 jaar, het maakt niet uit, zorg ervoor dat het moment dat jij de dood tegemoet gaat en je leven voorbij flitst, deze flashbacks het waard zijn om terug te kijken! 

Dat je met trots kan zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om het maximale uit jezelf te halen! Maak niet alleen jezelf trots, maar ook jouw omgeving! 

Dit delen:

Geef een reactie