Betere focus en concentratie door deze geluidsgolven

By Jens Knibbeler

Focus is een van de belangrijkste elementen voor het behalen van succes. Als jij iets voor elkaar wilt krijgen en zeker wilt weten dat die taak goed wordt uitgevoerd, zal jij jezelf erg goed moeten focussen. Toch is een goede focus tegenwoordig niet meer vanzelf sprekend, door alle prikkels en afleidingen om ons heen. Een betere focus krijg je alleen door er dagelijks mee te oefenen… Of is er toch een manier waardoor jou focus direct beter zal worden? Jazeker! Door speciale geluidsgolven!

Maar welke geluidsgolven zijn dat dan? 

Er zijn verschillende varianten geluidsgolven die allemaal zorgen voor een bepaalde staat van de hersenen. Ik zal deze varianten nu niet allemaal uitgebreid benoemen, want we willen weten welke van deze golven onze focus en productiviteit verhoogt. 

De geluidsgolven die daarvoor zorgen worden ‘’alpha waves’’ genoemd! Oftewel Alpha geluidsgolven.

Wat doen alpha waves?

Deze geluidsgolven zitten tussen de 8 en 12 Hz. Deze golven zorgen voor een ontspannen toestand van alertheid. Uit onderzoek is gebleken dat alpha waves ervoor zorgen dat je er rustiger van bent en jij jouw aandacht beter op iets anders kunt richten. 

Ze zorgen er dus voor dat je beter kunt denken, lezen, studeren, noem maar op! Je neemt makkelijker nieuwe informatie op, deze wordt beter opgeslagen en je kan makkelijker informatie terug halen. Dit is dus ideaal wanneer jij jezelf aan het ontwikkelen bent, bijvoorbeeld lezen of aan het werk gaan.

Bovendien verlagen alpha waves het gevoel van angst en boosheid. Kortom deze geluidsgolven zijn ook nog eens goed voor jouw gezondheid. Zeker als ondernemer zul jij vaak te maken hebben met stressvolle momenten. Stress is een van de gevaarlijkste factoren voor jou gezondheid. Meer ontspanning en minder stress zal er dus ook voor zorgen dat jij fit kan werken aan jouw onderneming!

Waar kan je deze alpha waves beluisteren? 

Tegenwoordig zijn ze overal te vinden. Het makkelijkste is via Spotify of Youtube. Mijn persoonlijke favoriet is deze video. Waarom? omdat deze bijna drie uur lang doorgaat en ik me dus drie uur lang volledig kan focussen op mijn taken. 

Belangrijke tip!

Zorg er wel voor dat je ad-blocker hebt geïnstalleerd als je gebruik maakt van deze video. Hierdoor zal niks jou stoppen! zelfs geen irritante advertenties die je zonder adblocker tussendoor zou moeten wegdrukken.

Ga jij vandaag lezen of een moet jij gefocust aan het werk?

Luister dan alpha waves en je zal er vanzelf achter komen wat voor positief effect dit zal hebben op jouw focus. Bovendien ga je ook nog eens bewust aan de slag met het trainen jouw focus!

Dit delen:

Geef een reactie