Leef ieder jaar 60 dagen langer

By Jens Knibbeler

‘’De dagen vliegen tegenwoordig voorbij.’’ Komt dit jou bekend voor? In deze tijd gaat alles zo snel en gebeuren er zoveel dingen om je heen dat voor je het weet de dag voorbij is. En dan vraag je jezelf af; wat heb ik vandaag eigenlijk gedaan? hmm even denken, mijn dag begon ook eigenlijk pas om 11 uur omdat ik van uitslapen hou. Vind jij het dan heel gek dat je het gevoel hebt dat je dagen voorbij vliegen?

Het antwoord is nee, want je hebt al zo’n 4 uur van je dag besteed aan het blijven liggen in je bed. Moet je eens nagaan wat je in 4 uur allemaal kan doen? En hoeveel tijd verspil je dan eigenlijk wel niet als je dit een heel jaar zou doen? ongeveer 1460 uur!? dat zijn zo’n 60 dagen! Dat wil dus zeggen dat je ieder jaar 60 dagen minder hebt, omdat jij het lekker vind om uit te slapen. Is dit niet ontzettend zonde van de tijd die je hier op aarde hebt? Denk eens aan al die tijd die jij extra in jezelf of jouw onderneming kan steken om te groeien. 

Toen ik me dit realiseerde ben ik direct actie gaan ondernemen. Als ik vanaf nu iedere dag om 7 uur mijn bed uit ga, heb ik zo’n 60 dagen extra de tijd om in mijn persoonlijke groei te steken. 

Het klinkt zo makkelijk, maar ik moet er wel even bij vertellen dat mij dit ook niet van de een op de andere dag is gelukt. Je lichaam en hersenen hebben namelijk tijd nodig om dit in hun systeem te krijgen. Daarom zullen zij er de eerste twee weken alles aan doen om jou in bed te houden. Zo zal het nog 1000 keer lekkerder voelen om s’ochtends in bed te blijven liggen en zullen je hersenen met smoesjes komen om jou langer in bed te houden. 

Maar wordt het dan makkelijker? Jazeker! Door consequent toch uit bed te gaan, ondanks dat alles in je zegt te blijven liggen en dit consequent iedere dag een stukje sneller te doen, totdat je uiteindelijk iedere dag stipt om 7 uur uit je bed bent, zullen jouw hersenen en lichaam overtuigd worden dat ze jou niet kunnen stoppen. Wat er dan gebeurd is dat ze jou juist gaan stimuleren dit ritme aan te houden. Je zal uiteindelijk uit jezelf wakker om 7 uur, zonder dat jij een wekker nodig hebt en daarnaast zul jij je s’ochtends veel energieker voelen. 

Er is alleen wel 1 voorwaarde om dit in je systeem te krijgen. Zoals ik al eerder heb verteld zul je consequent om 7 uur moeten opstaan en dan bedoel ik ook echt consequent! Dit betekent dat als jij een dag overslaat jij het de volgende dag weer een stuk moeilijker gaat krijgen jezelf uit bed te krijgen. Daarom is structuur zo belangrijk. Hiermee bedoel ik ook dat je consequent niet te laat moet gaan slapen, tenzij jij het jezelf heel moeilijk wilt maken natuurlijk. 

Is dit toch niks voor jou? Slaap dan lekker uit en laat je leven in een sneltrein voorbij gaan. Maar heb jij het gevoel dat je meer uit je leven wilt halen en wel die 60 dagen per jaar (extra) wilt leven? Ga er dan consequent mee aan de slag!

Waar kies jij voor??

Dit delen:

Geef een reactie