Jezelf ontwikkelen met Spotify

By Jens Knibbeler

Welke nummers ga ik vandaag eens luisteren. Scroll ik nog een keer door mijn lijst heen of kijk ik welke nummers er vandaag in trending staan. Wat is het toch heerlijk dat we tegenwoordig op ieder moment van de dag kunnen bepalen welke muziek we luisteren. Muziek kan je helpen je op te vrolijken, te troosten of te motiveren. We zijn in ieder geval altijd opzoek naar het ervaren van een goed gevoel door het luisteren naar een bepaald nummer. Maar is een goed gevoel altijd genoeg? of kan ik er meer voldoening uit halen?

waar haal je meer voldoening uit?

Waar ik persoonlijk voldoening uit haal is iets waarvan ik het gevoel krijg mezelf te ontwikkelen of ergens kennis van op te doen. Ik neig dan al snel naar een informatief boek, een cursus of een college. Maar dat kan ik toch helemaal niet vinden op Spotify? Ohja zeker wel, tegenwoordig staat Spotify vol met informatieve en motiverende podcasts. 

Wat is een podcast?

Een podcast is in het kort gezegd een audio uitzending, dit kan een verhaal, gesprek of boodschap zijn. In dit geval zijn wij dus opzoek naar podcasts die ons motiveren of kennis bij brengen. 

Wanneer kan ik luisteren?

Bedenk eens hoeveel tijd jij in de week doorbrengt om te reizen met de fietsbus of trein. Stel jezelf vervolgens de vraag, besteed ik deze tijd nuttig? In plaats van dat jij deze tijd besteed met het luisteren naar je favoriete nummers kan je deze tijd toch veel beter benutten door luisteren naar iets waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Luister eens naar podcasts!

Wat zijn de beste podcasts om jezelf te ontwikkelen?

Ik zal hier een aantal van mijn favoriete podcast achterlaten die alles te maken hebben met jouw persoonlijke ontwikkeling! 

Unstoppable Podcast (Nederlands)

Deze podcast is gemaakt voor het creëren van een Winner mindset door Jia Ruan. Er worden succesverhalen besproken over geld verdienen via internet en er worden motivatie tips gegeven om jouw doelen sneller te behalen.  

Unstoppable Podcast (Nederlands)

Deze podcast is gemaakt voor het creëren van een Winner mindset door Jia Ruan. Er worden succesverhalen besproken over geld verdienen via internet en er worden motivatie tips gegeven om jouw doelen sneller te behalen.  

De Psychologie van Succes Podcast (Nederlands)

In deze podcast geven Albert Sonnnevelt en Tonny Loorbach wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven en de groei van ondernemers en ondernemingen. 

London Real (Engels) 

In deze podcast is iedere aflevering iemand te gast die een verhaal vertelt over zijn of haar leven. Deze podcast helpt jou te leren van andermans levensverhalen en inspiratie op te doen hoe jij iets wel of niet moet aanpakken in de toekomst. 

The Tony Robbins Podcast (Engels)

Deze podcast draait volledig om het leven van een buitengewoon leven. Tony Robbins probeert verandering aan te brengen in jouw leven door strategieën en tactieken te delen om met jouw business, relaties, gezondheid en financiën enorme resultaten te laten behalen. 

Wat hebben al deze podcasts gemeen?

Wat al deze podcasts gemeen hebben is dat ze er voor zorgen dat jij jezelf ontwikkeld, door ervaringtips en kennis te delen en te vertellen hoe JIJ succes kan bereiken in elk opzicht. Niet alleen je motivatie krijgt hiervan een boost maar ook je kennis!! 

Dit is toch heerlijk. Als ik voor mezelf spreek is dit echt een eye-opener geweest om het maximale uit mijn leven te halen! Ik heb mezelf het doel gesteld iedere dag minimaal 2 van dit soort podcasts te luisteren!

Wat wordt jouw doel??

Dit delen:

Geef een reactie