Hierdoor wordt sporten veel makkelijker

By Jens Knibbeler

Voordat we antwoord geven op deze titel heb ik een vraag aan jou.. Wat is de reden dat jij sport? Heb jij een doel voor ogen of ga je naar de sportschool voor het idee dat je geweest bent? Als je gaat voor het tweede, vind je het dan raar dat je moeite hebt om naar de sportschool te gaan? Als de reden dat je gaat niet eens waardevol voor jou is. 

Stel een doel

Door een waardevol en specifiek doel te stellen zal je het jezelf vele malen makkelijker maken om gemotiveerd te blijven en daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. De reden hiervoor is omdat jij met een specifiek doel, kan toewerken naar het eindresultaat. 

Neem bijvoorbeeld als doel dat je vanaf nu iedere week 3 keer naar de sportschool gaat. Dit doel is al redelijk specifiek. Vanaf nu kun jij je dus vasthouden aan het getal 3. Maar kan het misschien nog specifieker? Jazeker, Kies vaste dagen dat je naar de sportschool gaat, hierdoor kunnen die 3 dagen zich niet opstapelen tot het einde van de week en kan jij je van te voren voorbereiden op deze dagen. 

Door dit te toen maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker, maar zal dit motivatie genoeg geven om dit consequent te blijven doen? Nee, voor mij in ieder geval niet. De echt motivatie zal pas komen wanneer jij resultaten zal zien. Een resultaat kan zijn dat je sterker wordt bij bepaalde oefeningen of dat je jouw lichaam positief ziet veranderen. 

Wat als je geen resultaat ziet?

Ik hoor je al denken, wat als ik geen resultaat zie? Dan moet je eerst nagaan of het wel realistisch is dat je al resultaat moet zien, rekening houdende met hoevaak jij naar de sportschool gaat. Mocht je voor jezelf zeker weten dat jij genoeg sport, dan is er nog een veel belangrijker aspect dat invloed heeft op jouw resultaat. Je voeding! deze telt namelijk voor 70% mee bij het behalen van resultaten. Meer weten over lichamelijke doelen en resultaten behalen met behulp van voedingsschema’s? Check dan dit blog!

Wordt het hierna nog makkelijker?

jaa eigenlijk wel. Wanneer jij consequent naar de sportschool zal gaan voor een langere periode, zal het uiteindelijk een vaste routine voor jou worden. Geloof het of niet maar je zal je dan juist rot voelen, wanneer je niet gaat sporten.

Zie je het na dit blog nog steeds niet zitten om te gaan sporten?

Doe het niet en wees tevreden met hoe je nu bent. Maar heb jij wel het gevoel dat je meer uit het leven kan halen? Schrijf dan een specifiek doel op en doe er alles aan om dit doel te bereiken! 

Waar kies jij voor? laat het weten in de comments!

Dit delen:

Geef een reactie