Succesvol door het kijken van deze film!

By Stef Knibbeler

Film: The Pursuit of Happyness

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een man genaamd Chris, die opzoek gaat naar geluk en zich het volgende afvraagt: ‘Wat is geluk, hoe word ik gelukkig en bestaat geluk überhaupt? Chris heeft geen opleiding en heeft in het verleden, samen met zijn vrouw een verkeerde investering gemaakt. Hierdoor zit hij vast aan deze geïnvesteerde producten. Deze moet hij noodgedwongen verkopen om rond te komen en de huur te kunnen betalen. Zijn vrouw maakt abnormaal lange werkweken in een wasserette om te schulden nog enigszins te beperken. Daarnaast heeft hij nog een zoontje: Christopher. Hij had zichzelf beloofd, om er voor hem te zijn, aangezien zijn eigen vader hem dat gevoel vroeger nooit heeft kunnen geven. Echter verloopt dit niet soepel en de rekeningen en schulden stapelen zich op. Zijn vrouw heeft er geen geloof meer in en verlaat hem. Hij staat er samen met Christopher alleen voor, en vervolgt zijn zoektocht naar geluk!

Voor je nu verder leest raad ik je echt aan om eerst de film te kijken. Geloof me! Hij is echt heel waardevol! Ik heb hem zelf al drie keer gezien!

‘Chris wil verandering. Het liefst zou hij willen werken als effectenmakelaar. Iedereen die dat werk doet is succesvol, rijdt mooie auto’s en ‘ze lijken allemaal zo super gelukkig’. Hij solliciteert zonder daadwerkelijk een opleiding te hebben gedaan. Hij weet ondanks deze belemmering een stageplek te bemachtigen.’ 

Hoe? Door een fenomeen, dat sterker is dan opleiding, ervaring, intelligentie of persoonlijkheid. Zelfs sterker dan al deze krachten bij elkaar. Als je dit fenomeen goed beheerst ben je in staat alles te bereiken! Het fenomeen waar ik het over heb is: wilskracht! Als je iets echt heel graag wilt, dan zal wilskracht je dit geven. Zo simpel is het!

‘Chris belandt door samenloop van allerlei omstandigheden op straat, samen met zijn zoontje. Ze hebben geen onderdak meer, hij heeft geen baan, zijn vrouw heeft hem verlaten en hij zit nu midden in de nacht op het treinstation, samen met Christopher van vijf jaar oud’. 

Deze geschetste situatie doet zich voor. Kan het nog pijnlijker dan dit? Ik denk het bijna niet. Maar toch wordt dat niet zo ervaren door Chris en zijn zoontje. Hoezo niet? Dit komt door de volgende waarde, die ik wil behandelen: Verbeeldingskracht! Door dit fenomeen maakt de situatie waar jij je op dat moment in bevindt niks uit. Hoe slecht deze ook is. Jij hebt namelijk zelf in de hand hoe je met deze situatie omgaat, hoe deze situatie aanvoelt en hoe je deze omzet in een betere!

‘Chris moet namelijk samen met zijn zoontje overnachten op het treinstation. Hij heeft letterlijk niks meer. Hij slaapt samen met Christopher op een vieze vloer, bedekt met velletjes wc-papier, in het openbare mannentoilet. Ondanks deze situatie beeldt hij zich samen met zijn zoon in dat ze in een andere tijd zijn. Ze overnachten in een grot (het mannentoilet), omdat er dinosauriërs buiten lopen. Ze zijn veilig in de grot en niets of niemand kan ze iets maken.’

‘Chris zijn zoontje heeft een leuke anekdote die hij zijn vader graag wil vertellen. Hij gaat als volgt: ‘Op een dag lag er een man in het water. Een boot kwam voorbij en vroeg of hij hulp nodig had? De man zei: Nee dank je, god zal me redden! Toen kwam er een andere boot voorbij. Ook deze vroeg of hij hulp nodig had? De man zei weer: Nee dank je, god zal me redden! De man verdronk en ging naar de hemel. Hij vroeg: God, waarom heeft u mij niet gered? God zei: Ik heb je twee boten gestuurd, sukkel!’

Zo klein maar toch zo’n krachtig verhaal dat het zoontje van Chris zomaar even tegen zijn vader vertelt als grapje. Hetgeen dat mij veel doet in deze scene; is de onwetendheid, van de kracht van het verhaaltje dat zijn zoontje hier verteld. Het gaat namelijk over iets groots: ‘The Law of Attraction’. Deze houdt in dat jij doormiddel van jouw levenswijze bepaalt wat er op je pad komt. Jij trekt letterlijk mogelijkheden naar je toe. Mogelijkheden zijn er altijd! Het punt is alleen, dat jij in staat moet zijn deze te zien om deze vervolgens naar je toe te trekken!

‘Chris doet er namelijk alles aan om zijn leven op de rit te krijgen en iets op te bouwen. Echter belandt hij alleen maar dieper en dieper in de put. Waar doet hij het eigenlijk allemaal voor zou je denken. Totdat er een moment komt dat de waarde die hij levert wordt omgezet in fysiek resultaat. Hij wordt door zijn consistentie, doorzettingsvermogen en wilskracht uiteindelijk aangenomen bij zijn droombaan.’

De volgende waardes zijn: consistentie en waarde leveren zonder daar daadwerkelijk fysiek resultaat voor terug te krijgen. Iets opbouwen waarbij je iedere keer waarde levert en je krijgt er niks voor terug. Dit is met alles! Neem als voorbeeld onze pagina: Groeiversnelling. In het begin biedt je gratis waarde aan. Dit blijf je doen zonder fysiek resultaat. Tot er een moment komt (en ik weet dat dit moment gaat komen!) dat je er opeens geld mee verdient! 

‘Christopher krijgt een basketbal voor zijn verjaardag. Hij is er dolgelukkig mee en wanneer hij samen met Chris noodgedwongen in een motel moet wonen, is er een basketbalveldje in de buurt. Hij gaat samen met Chris basketballen en zegt dat hij later prof wil worden. Chris haalt deze droom meteen uit zijn hoofd. Hij was zelf vroeger niet goed in basketbal, dus zijn zoontje moet niet denken dat hij dat wel is. Hij zegt hem, dat hij geen tijd moet verspillen aan basketbal. Christopher stopt met spelen en ruimt zijn basketbal verdrietig op. Vervolgens deelt Chris deze waardevolle les met hem:  

‘Laat je nooit door iemand wijsmaken, dat je iets niet kunt! Zelfs niet door mij, begrepen? Als je een droom hebt moet je die beschermen. Als iemand iets niet kan, wil hij dat jij dat ook niet kunt. Als je iets wil, moet je ervoor vechten, punt uit!’ 

Als afsluiter wil ik alleen nog zeggen; kijk deze film! Geloof me, hij is zo waardevol! Ik zou bijna willen zeggen dat je hem MOET kijken! En lees dit blog naderhand nog eens. Misschien heb jij wel nieuwe of andere inzichten. Deel deze met ons!

Dit delen:

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Arthur

    Onder de indruk van je schrijfvaardigheid! Ik wou dat ik hetzelfde kon doen: D Tot die dag, ga zo door met het g

    1. Groeiversnelling

      Dankjewel Arthur!

Geef een reactie