Dit is de meest succesvolle ochtend routine

By Jens Knibbeler

Ben jij opzoek naar een succesvolle ochtend routine? Probeer dan al deze punten toe te passen in jouw ochtend routine en je zal merken hoeveel succesvoller jij zal worden! Als dit allemaal nog compleet nieuw voor jou is probeer dan ieder punt een voor een toe te passen in jouw ochtend routine. Hierdoor is de drempel minder hoog om ermee aan de slag te gaan.

1. Sta iedere ochtend om dezelfde tijd op!

Het is erg belangrijk om structuur in jouw leven te creëren. Dit zal ervoor zorgen dat je dingen automatisch zal gaan doen, omdat ze in jouw systeem zitten. Het in de ochtend erg belangrijk dat jij niet direct verdwaalt in jouw gedachten. Zorg er daarom dus voor dat je over zo min mogelijk taken moet nadenken. Een vaste tijd opstaan zal zorgen voor structuur en daarnaast heb jij hierdoor iedere ochtend evenveel tijd om jouw vaste ochtend te doen. 

Benieuwd wat de beste tijd is om op te staan en waarom? lees dan dit blog

2. Laat iedere ochtend natuurlijk licht je kamer binnen!

Door in de ochtend direct natuurlijk licht in jouw kamer binnen te laten kan jouw lichaam op een natuurlijke manier wakker worden. Dit zorgt ervoor dat jij de dag helder start en triggert de interne biologische klok van jouw lichaam. De signalen van buitenaf wijzen er dus op dat het dag is en jouw energielevel zal hierdoor direct omhoog gaan.

3. Drink iedere ochtend een glas water leeg!

Je hebt de hele nacht niets gedronken en je lichaam heeft weer vocht nodig. Vocht helpt jouw organen en hersenen weer goed te functioneren. Het vocht zorgt er namelijk voor dat voedingsstoffen naar jouw lichaamscellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd uit jouw lichaam. 

4. Eet iedere ochtend ontbijt! 

Dit is een van de belangrijkste taken in de ochtend. Jouw ontbijt is namelijk de basis van jouw dag. Om goed te kunnen functioneren en presteren heeft jouw lichaam voedsel nodig. Daarnaast zorgt ontbijt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren op werk of school. Bovendien worden jouw darmen weer aan het werk gezet en is de verleiding om in de ochtend te snoepen of te snacken minder groot.

5. Ga iedere ochtend sporten!

Door sporten onderdeel te maken van jouw ochtend routine kan jij geen excuus meer hebben om niet te gaan. Daarnaast zal je door s’ochtends te sporten de rest van de dag op de gezonde tour blijven, omdat je de dag al gezond begonnen bent en hierdoor de neiging hebt dit gevoel vast te houden.

6. Voltooi iedere ochtend een belangrijke taak!

Wat is dan de belangrijkste taak? Je bed opmaken en je tanden poetsen! Ja echt waar, als jij iedere ochtend jouw bed opmaakt en jouw tanden poetst, zal je de rest van de dag ook minder laks zijn in het uitvoeren van taken. Begin jij s’ochtends de dag al met het uitstellen van normale taken, is dit een slechte basis voor de rest van jouw dag. 

7. Ga iedere ochtend mediteren!  

Over het algemeen is er een standaard beeld geschetst over dat mediteren erg zweverig is en dat alleen zweverige mensen dit doen. Wat nou als ik jou vertel dat bijna alle succesvolle mensen mediteren! Waarom? Omdat mediteren goed voor je is! Het geeft een boost aan jouw immuun systeem, verlaagd jouw bloeddruk, verlaagd stress en verhoogd jouw zelfbewustzijn. Door te mediteren zal jij bewuster in het ‘’nu’’ leven en minder gefocust zijn op het verleden en de toekomst. En wanneer jij niet of minder focust op het verleden en de toekomst ben jij gelukkiger! Meer lezen over mediteren? Lees dit blog!

8. Maak iedere ochtend een to-do lijst voor jouw dag!

Door s’ochtends een to-do lijst van jouw dag te maken ben je bewust bezig met wat jij wilt bereiken vandaag. Daarnaast zul je dus doelen hebben om naartoe te werken en zal jij over de rest van de dag een stuk actiever zijn, doordat je hier s’ochtends al actief mee aan de slag bent gegaan. 

Consequent en consistent

Jouw ochtend routine is de basis van een succesvolle dag! Door zoveel mogelijk van deze stappen consequent en consistent toe te passen in jouw ochtend routine zal JIJ succes behalen.

Dit delen:

Geef een reactie