Waar moet je beginnen om succesvol te worden?

By Jens Knibbeler

Je wilt succesvol worden maar hebt echt geen flauw idee hoe je dit gaat bereiken. Je weet niet waar je moet beginnen en weet überhaupt nog niet eens waarin je nou eigenlijk succesvol wilt worden. Is dit erg? Nee totaal niet, er zijn tegenwoordig zoveel keuzes en mogelijkheden dat het bijzonder zou zijn als jij al direct weet wat je precies wilt. Maar hoe vind je dan datgene waarin je succesvol wil worden? 

Kiezen

Door simpelweg te kiezen! Ga je dan niet de verkeerde keuze maken? Ja waarschijnlijk en waarschijnlijk ook meerdere keren. Maar elke keer wanneer jij een keuze maakt en ergens volledig voor gaat maakt het niet uit of dit de juiste keuze is of niet, je kan namelijk alleen maar winnen. Of het is de juiste keuze geweest en je bereikt succes met jouw keuze of het is niet de goede keuze geweest maar wel een onwijs waardevolle les!

Blijf in beweging

Door simpelweg keuzes te maken doorbreek je het patroon van stilzitten en ga je ergens actief mee aan de slag. Buiten het feit dat dit erg leerzaam zal zijn en duidelijkheid geeft of dit hetgeen is waarin jij zult uitblinken, weet je bij een mislukte keuze direct wat je kan afstrepen. 

De sleutel

De sleutel is dus om bezig te blijven. Heb jij een idee en geloof jij dat dit iets zou kunnen worden, probeer het dan gewoon! Geloof me je hebt pas echt geprobeerd als je gefaald hebt. Alle keren dat je faalt of het niet lukt maken jou niet alleen zoveel sterker, maar brengen jou ook weer een stapje dichterbij jouw succes. Zie falen dan ook niet alles achteruit gaan of weer terug zijn bij het begin. Zie falen als vooruit vallen en rijker zijn aan ervaring en kennis. 

Hoe pak je een keuze aan?

Wanneer jij een keuze hebt gemaakt op welk idee of passie jij je volledig wilt richten, gebruik dan de volgende manieren om hier de allerbeste in te worden!

De eerste methode is een mentor zoeken. Zoek iemand die een specialist is in jouw passie of idee en leer van hem. Ga bijvoorbeeld “gratis” voor deze persoon werken of betaal hem om jou nieuwe kennis bij te brengen. De reden waarom gratis in de vorige zin tussen aanhalingstekens staat is omdat je het eigenlijk niet gratis doet. Ik bedoel hiermee te zeggen dat je er geen geld voor vraagt, maar bedenk eens hoeveel ervaring en kennis je hiermee opbouwt, dit is misschien nog wel waardevoller dan geld. 

Een tweede methode is het aanschaffen van een cursus, waarin jouw passie of idee wordt aangeleerd. Er is tegenwoordig zoveel waardevolle informatie gratis op het internet te vinden, maar ik raadt je aan om buiten de gratis content ook opzoek te gaan naar een betaalde cursus. Waarom? Omdat deze cursus (als het goed is) niet alleen kwalitatief veel beter zal zijn dan al het gratis materiaal op het internet, maar dit is daarnaast ook nog een stok achter de deur voor jezelf. Je hebt namelijk niet voor niks een x bedrag aan deze cursus betaald en zal er dus ook alles aan doen om dit bedrag terug te verdienen met door deze cursus te volgen! toch?!

Een derde methode is het lezen van boeken. Dit raad ik je naast de eerste en tweede methode sowieso aan om te doen. Boeken zijn zo waardevol en worden tegenwoordig steeds meer onderschat. Geloof me als ik zeg dat alle succesvolle mensen lezen! De reden waarom is omdat er simpelweg hele goede boeken zijn, met extreem waardevolle informatie, waarmee jij jouw kennis een flinke boost zal geven. Kennis = Kracht. In dit blog wordt de top 10 van deze waardevolle boeken omtrent ondernemen verklapt.

Keuze

Ik raad je dus ook zeker aan om opzoek te gaan naar jouw passie of idee door actief aan de slag te gaan. Je kan natuurlijk ook je tijd besteden aan het kijken naar Netflix, Youtube of het spelen van games. Ik kan je hiermee wel garanderen dat je gaat falen en succes nooit jou kant op komt. Vraag jezelf eens af; Kies ik ervoor om te winnen en/of te leren en uiteindelijk succes te behalen of kies ik ervoor om gegarandeerd te falen en alleen maar te dromen over succes? 

Dit delen:

Geef een reactie