Waarom water drinken zo belangrijk is

By Jens Knibbeler

We weten allemaal dat water drinken belangrijk voor ons is, maar waarom eigenlijk? En hou jij je ook aan de aanbevolen hoeveelheid water die je per dag moet drinken? In dit blog gaan wij jou uitleggen waarom water drinken zo belangrijk is en hoe je ervoor zorgt dat jij je houdt aan de aanbevolen hoeveelheid, namelijk minimaal 2 Liter per dag!

Verbranden

Door veel water te drinken zul jij meer vet verbranden. In de vetcellen van jouw lichaam zitten namelijk gifstoffen. Deze gifstoffen komen vrij op het moment dat je afvalt. Ze zullen jouw lichaam veel sneller verlaten op het moment dat jij veel water drinkt. Hierdoor zul je dus ook sneller afvallen. 

Uitdroging

Het menselijk lichaam bestaan voor 60% uit water. Op het moment dat jouw lichaam hier 2% onder zit zal jouw lichaam al beginnen met uitdrogen. Hierdoor zal jouw lichaam minder goed functioneren en kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Door voldoende water te drinken blijft de vochtbalans van jouw lichaam op peil en voorkom je lichamelijke problemen. Bovendien functioneren jouw hersenen hierdoor ook optimaal!

Schone huid

Zoals al eerder benoemd ruimt water giftstoffen uit jouw lichaam op en houdt het hierdoor ook jouw huid schoon. Veel water drinken helpt dus bij het verkrijgen van een mooie en stralende huid. Je huid zal minder droog zijn en zachter aanvoelen. 

Sportprestaties 

Water zorgt voor een goed herstel van de spieren. Let op! Wanneer jij dus veel sport is het nog belangrijker om extra veel water te drinken. Er zal ook veel vocht naar de spieren gaan voor herstel. Door een goed en snel herstel van de spieren zul jij maximale prestaties kunnen leveren. 

Blijf alert met deze App!

Ondanks dat je nu weet hoe belangrijk het drinken van voldoende water voor jou is, kan het nog steeds lastig zijn om hier alert op te blijven. Hier hebben wij een oplossing voor! 

Download de app Mijn Water Balans! Met deze app kun je instellen hoeveel water jij op een dag moet drinken. Vervolgens krijg jij verdeeld over de dag meldingen om te drinken. Door de meldingen wordt je geactiveerd bewuster om te gaan met het drinken van voldoende water!

Dit delen:

Geef een reactie