Zo benut je de kracht van zwakte en pijn

By Stef Knibbeler

Het moment is aangebroken. De gedachten ontstaan, waar je bang voor was. Deze gedachten zijn langzamerhand je mindset aan het ‘proberen’ af te breken. De gedachten en vraagstukken over het leven. “Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Waarom zou ik niet gewoon per dag leven en alleen maar dingen doen, die ik leuk vind? Waarom zou ik werken voor dingen in het leven? Waarom zou ik dingen bereiken in het leven? Waarom zou ik het mezelf moeilijk maken? Wat boeit het eigenlijk allemaal?’’ Deze gedachten zijn heel waarschijnlijk en logisch. Een moment als deze is vaak niet te voorkomen, het is echter aan jou hoe je hiermee omgaat! Daarom schrijf ik dit blog nu, om deze negatieve gedachten weer om te zetten in een positieve-, strevende mindset, waarbij ik de kracht van negativiteit benut en omzet naar positiviteit, gedrevenheid en verlangen!

Voor ik je deze kennis ga delen, wil ik dat je even stopt met waar je mee bezig bent. Ga naar een ruimte, waar je niet gestoord wordt. Zoek een gelegenheid, waar je je volledig kan focussen. Zet je ‘verbeeldingsknop’ aan en vertrouw mij. Vertrouw dat wat ik deel waarde biedt aan jouw leven. Maar vertrouw vooral jezelf, dat je in staat bent deze waarde op te nemen en toe te passen op jouw leven.

Ik wil dat je gaat tijdreizen, naar het moment van je sterfdag. Dit klinkt heel negatief en pessimistisch maar ik wil je iets positiefs bijbrengen, geloof me! Af en toe is het namelijk belangrijk om mensen op de feiten te drukken, om ze tot denken en actie aan te zetten. Stel je de volgende situatie voor en maak hem extreem pijnlijk! 

Je bent gereisd naar het moment van je sterfdag. Je ligt in je sterfbed en er komen allemaal schimmen je kamer binnen. Ze vertellen je dit: ‘’wij zijn je ‘niet vervulde eigenschappen. Jij hebt jezelf nooit toegelaten om ons tot uiting te laten komen in je leven.’ Het zijn de schimmen van ideeën waar je nooit op bent verder gegaan en talenten die je nooit hebt gebruikt. ‘Onafhankelijkheid’, ‘optimisme’, ‘positive thinking’, ‘de onderneming die je nooit hebt afgemaakt’ of misschien staat bij jouw bed zelfs wel ‘gelukkig zijn’. Ze zijn boos, verdrietig en vooral teleurgesteld in jou! ‘We zijn hiernaar toegekomen, omdat jij ons tot leven had kunnen laten komen! Waarom heb je dat niet gedaan?! In plaats daarvan gaan wij nu samen dood.’ De eerste emotie, die bij jou opkomt is spijt…

Nu je weet van dit mogelijke moment, moet je het volgende doen. Maak het moment zo pijnlijk mogelijk. Zo pijnlijk, dat je er alles aan gaat doen om dit moment te voorkomen. Ga voor jezelf na welke ‘niet tot uiting gekomen eigenschappen’ op dit moment aan je bed zouden kunnen staan en welke eigenschappen je dus op dit moment teleur zou stellen. Bepaal deze eigenschappen, schrijf deze voor jezelf op, word je er bewust van en start de reis om deze wel tot uiting te laten komen! Gun jezelf het moment dat er geen boze- en teleurgestelde eigenschappen aan je bed staan. In plaats daarvan staan er trotse, waardevolle en dankbare eigenschappen, die jij tot leven hebt laten komen!

Dit delen:

Geef een reactie